• De kop is eraf.

  Beste leden, donateurs, ouders en lezers van deze nieuwsbrief.

   

  De kop is eraf. Het seizoen is begonnen. De eerste wedstrijden zijn gespeeld. Kortom tijd om te delen wat er zich zo op en rondom de club afspeelt. Allereerst wil ik jullie allemaal attent maken op de berichten die gedeeld worden op Instagram door de diverse teams. Het begon met de beeballers maar intussen delen ook  heel veel andere teams filmpjes. Zit je op Instagram kijk en volg!

   

   

  Algemene Ledenvergadering

  Op 12 april 2024 heeft de jaarlijkse ALV plaatsgevonden zoals gewoonlijk bij de Jeu de Boules vereniging op het Perenpad.

  Onder het genot van een drankje en een hapje hebben 37 leden van de club teruggekeken naar het afgelopen jaar en de plannen en begroting voor het nieuwe seizoen besproken en vastgelegd.

  Daarnaast hebben er een aantal bestuurlijke wijzigingen plaatsgevonden:

  Michiel Ellens willen we hartelijk bedanken voor zijn inzet.  Als penningmeester heeft hij de afgelopen jaren veel werk verricht voor de club en de financiën gezond gehouden. Michiel is teruggetreden en heeft het stokje overgedragen aan Alexander van Aken.

  De samenstelling van het bestuur is veranderd. Het bestuur is nu als volgt samengesteld:

   

  • Aftredende Voorzitter: Alexander van Aken.   

  Aantredende voorzitter: Bas Pompert

  • Aftredende Penningmeester: Michiel Ellens.    

  Aantredende/waarnemende Penningmeester: Alexander van Aken

  • Secretaris: Remco van Geelen
  • Algemeen Bestuurslid Jeugd: Sven Berger
  • Algemeen Bestuurslid Senioren: Sabri Somer

   

  Het bestuur is nog op zoek naar een nieuwe penningmeester, dus als iemand interesse heeft in deze functie neem dan contact op met het bestuur!

   

  Veldverlichting

  Een terugkerend onderwerp en dit keer met een licht positieve toon, omdat Liander inmiddels bezig is om de infrastructuur rondom het sportpark te verbeteren.
  Dat is nodig om straks de stroomaansluiting te kunnen verzorgen en we zijn dus blij dat deze stap is gezet.

  Onzeker is nog wel wanneer de daadwerkelijke aansluiting kan plaatsvinden en daarover blijven wij in gesprek met de Gemeente om te kijken of dat moment naar voren kan worden gehaald.

   

  Lidmaatschap / Contributie bedragen 2024

  We hopen dat iedereen ook dit jaar verbonden blijft aan de vereniging. Het is belangrijk voor de club om veel leden te hebben, want dat geeft ons meer financiële ruimte en toont ook naar de gemeente het belang om de sportvoorzieningen op het sportpark op peil te houden.

  Belangrijk is ook om tijdig het lidmaatschap op te zeggen. Een lidmaatschap loopt van 1 januari – 31 december. Dus een opzegging moet vóór 31 december geschieden.

  Wanneer een lid in de loop van een kalenderjaar opzegt, zijn wij genoodzaakt om wel contributie in rekening te brengen, ook omdat wij de honkbalbond (KNBSB) een vergoeding moeten betalen. Houd daar rekening mee.
  De KNBSB hanteert als peildatum 1 maart van ieder jaar en voor alle op dat moment ingeschreven leden moeten wij bondscontributie (max. € 77,10 voor 2024) betalen.

  Een lid kan ervoor kiezen om een jaar als niet-spelend lid te worden aangemerkt, mocht het om een of andere reden niet lukken om dit jaar te sporten. Voor deze leden geldt een lagere contributie, die in 2024 € 84,75 bedraagt.

  Ook wijzen wij graag nog een keer op de mogelijkheid van de Stadspas van de Gemeente Amsterdam, die geldt voor jeugdleden en voor leden van 55 jaar en ouder.
  De Stadspas aan te vragen via deze link:

  https://www.amsterdam.nl/stadspas/stadspas-aanvragen/


  En voor jeugdleden is er ook nog het Jeugdfonds Sport en Cultuur Amsterdam, die kunnen zorgen voor de contributie en een bijdrage voor kleding / materialen.
  Deze is aan te vragen via:

  https://aanvragen.jeugdfondssportencultuur.nl/amsterdam/

  Op de website staat er meer informatie over of mail anders naar het bestuur als daar vragen over zijn via bestuur@amsterdamnorthstars.nl.

   

  Jeugdteams

  Dit seizoen zijn we de competitie ingegaan met 6 jeugdteams. In elke leeftijdsklasse hebben we één of meerdere teams:

  -        Beeball major

  -        U12-2 speelt 3e klasse met als coaches; Olivier en Floor

  -        U12-1 speelt 2e klasse met als coach; Menno

  -        U15-2 speelt 3e klasse met als coaches; Sven en Emil

  -        U15-1 speelt 2e klasse met coaches; Ronald en Boris

  -        U21-1 speelt 3e klasse met als coach; Remco

  We willen onze vereniging graag gezond houden en verder uitbreiden. Hiervoor organiseren we dit jaar weer een promo-dag voor iedereen tussen de 5 en 18 jaar. Deze zal dit jaar op 26 mei van 13:00 tot 15:00 zijn. Er is voor van alles gezorgd, denk maar aan honkbalcircuits, eten en drinken en zelfs een DJ! Verspreid de poster dus vooral in jullie netwerken, want we zijn hard op zoek!

   

  Jeugd Evenementen

  Dit jaar organiseren wij weer een aantal evenementen:

  -        26 mei de promodag!

  -        14 juli naar de Haarlemse Honkbalweek!

  -        31 aug. en 1 sept. het ANS jeugdevent!

  Opgeven voor deze evenementen kan via evenementen@amsterdamnorthstars.nl

   

   

   

   

   

   

   

  Dames jeugd softbal

  Nieuw dit seizoen zijn de speciale dames softbal try-outs voor U15 en U21 spelers. We proberen de meiden van deze teams te enthousiasmeren om naast te honkballen ook te gaan softballen! Er zijn nog genoeg plekken over, dus roep je kennissen, vrienden, dochters of nichten op om vooral te komen. De leeftijd is van 13-18 jaar.

  De try-out data zijn:

  -        Maandag 20 mei 18:30 – 20:00

  -        Maandag 1 juli 18:30 – 20:00

  -        Maandag 8 juli van 18:30 – 20:00

  -        Maandag 2 september van 18:30 tot 20:00

  -        Maandag 16 september van 18:30 tot 20:00

   

  Senioren Softbal toernooi:

  Op 2 juni 2024 vindt er weer een mixed senioren softbaltoernooi plaats op de club. Alle leden kunnen zich aanmelden en er worden dan op de dag zelf teams weer samengesteld. Er zijn al veel vooraanmeldingen. Mocht je je nog niet aangemeld hebben en toch willen meespelen stuur dan een berichtje naar Sabri Somer: Het belooft weer een mooi en groot evenement te worden. Het toernooi begint om 13.00 en aansluitend zal er een BBQ gehouden worden. Iedereen van de club is van harte welkom en neem vooral je partner en andere aanhang mee om je te laten aanmoedigen.

   

   

   

   

  Klusdag

  Voor aanvang van het seizoen 2024 is er op het sportpark een klusdag gehouden om alles weer een beetje op orde te brengen. Maar niet alles is te doen op één dag, dus we plannen graag nog een 2e klusdag en hopen daarbij op steun vanuit de club!

  Wil jij helpen, stuur dan een mail naar bestuur@amsterdamnorthstars.nl en dan plannen we in overleg een datum voor de 2e klusdag van 2024.

   

  Sponsoring

  Naast de contributie en de kantine proberen wij als bestuur ook via andere bronnen inkomsten te genereren voor de vereniging.

  Zo hebben wij vorig jaar een sponsorbord geplaatst bij de kantine en gaan we ook dit jaar weer op zoek naar mogelijke sponsors voor de club. Indien je iemand kent die voor een klein bedrag onze club wilt sponsoren laat het dan even weten, wij hebben verschillende opties.

  Daarnaast doen wij mee met diverse acties, die wij ook in 2024 zullen voortzetten.

  Het gaat dan om:

  -        Collecte Fonds Gehandicaptensport, waarbij 50% van het opgehaalde sponsorbedrag voor de vereniging is. Doneren kan hier:

   

  Doneer jij ook in de collectebus van Amsterdam North Stars voor Fonds Gehandicaptensport?

  collecte.fondsgehandicaptensport.nl

   

   

   

  Of via deze QR-code:

   

  De Grote Clubactie

  -        Sponsorkliks, waarbij via aankopen op het internet bij diverse webshops een stukje commissie wordt afgedragen aan de club.

  Op de website staat een link naar de Sponsorkliks-website en vanuit daar kan worden doorgekilkt naar alle aangesloten webwinkels, dus probeer dat een keer uit. Ook is er een add-in voor Google Chrome, waardoor bestelling automatisch worden gekoppeld aan Sponsorkliks.

   

  Dus de moeite waard om even te checken want elke bestelling kan geld opleveren voor de club zonder dat het jou iets extra’s kost!

  -        De Vriendenloterij, waarbij wij per lot, dat aan de club is gekoppeld, een deel van de inleg ontvangen voor de club. Klik hier voor meer informatie. De vereniging staat geregistreerd onder code 20706.

  -        Avia Oostzaan, waar bij de kassa een Avia-pas ligt op naam van de vereniging. Elke tankbeurt, waarbij de Avia-pas wordt gescand, levert per liter een vergoeding op voor de club.

  Het adres is Skoon 2, 1511 HV in Oostzaan.

  -        Vomar, waarbij de klanten- / Club is Koningpas kan worden gekoppeld aan de vereniging, waardoor over alle boodschappen ook een stukje commissie aan de vereniging wordt betaald:

  • Download de Vomar-app en maak hierin een digitale Klant-is-Koning kaart aan. Wil je liever een fysieke kaart? Deze kun je gratis meenemen bij jouw Vomar.
  • Koppel vervolgens je kaart aan de club met onze unieke clubcode: AMAM2023
  • Laat altijd je kaart of app scannen bij je boodschappen. Je spaart automatisch mee!
  • Vomar maakt ieder kwartaal 0.5% van het bedrag dat alle leden aan boodschappen besteden over naar onze club.
  • Kortom, het is in een mum van tijd geregeld en kost jou helemaal niets extra. Koppel dus snel je kaart en spek onze clubkas!

  Suggesties voor sponsoring en/of acties zijn altijd welkom en kunnen worden doorgegeven aan het bestuur!

   

  Vrijwilligers

  Zoals ook in eerdere nieuwsbrieven vermeld, kan de vereniging nog vrijwilligers gebruiken om te zorgen dat wij trainingen, wedstrijden, kantine en het sportcomplex kunnen blijven draaien.

  Mocht er interesse zijn om de vereniging te helpen, neem dan contact op met het bestuur via  bestuur@amsterdamnorthstars.nl. of geef het aan bij een van de coaches.

   

  Samen maken wij de vereniging, dus we hopen dat er extra handen bijkomen.

   

   

   

  Amsterdam, mei 2024

   

  Bestuur Amsterdam North Stars