• Beste leden,
   
  Start van de competitie
  Na de start van de trainingen mogen we nu (vanaf 1 juli) ook weer wedstrijden gaan spelen! Dat is fantastisch nieuws, want laten we eerlijk zijn, het leek er lang op dat het seizoen 2020 voorbij zou gaan zonder wedstrijden. De bond zal deze week (week van 29 juni) de speelschema’s bekend maken. De belangrijkste regels die per 1 juli gelden zijn:

  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

  Wij verzoeken iedereen dringend deze regels op te volgen. Alleen als we het virus onder controle blijven houden, kunnen we blijven sporten!
   
  Kantine
  De kantine mag ook weer open. Voort het gebruik van de kantine hebben we de volgende spelregels afgesproken:

  • Aangezien wij een kleine kantine hebben, willen wij op enig tijdstip zo min mogelijk mensen in de kantine, om zodoende de 1,5 meter afstand regel te kunnen waarborgen.
  • Net als voorheen zal elk trainend of thuisspelend team zelf de kantinebezetting regelen.
  • Op elk moment zal er slechts één persoon (namelijk diegene die in de bediening staat) in de kantine aanwezig zijn.
  • Bestellen gebeurt niet binnen, maar het raam in de keuken zal dienen als bestel- en uitgifteluik. De statafel (die in de kantine staat) kan buiten voor het uitgifteloket geplaatst worden om het bestellen te faciliteren.
  • Er kan alleen via PIN betaald worden (minimum bedrag is helaas EUR 1,00). Deze regel was al met ingang van het seizoen 2020 ingevoerd.
  • Er kan gebruik worden gemaakt van het toilet in de kantine.
  • Elk team dat van de kantine gebruikt maakt, zal bij het overdragen en/of afsluiten van het kantinegebruik de kantine schoon achterlaten. Uiteraard, om je eigen veiligheid te kunnen garanderen, dien je zelf zorg te dragen voor een veilige omgeving. Met andere woorden; de club kan voorzien in desinfectiemateriaal, maar heeft wel jullie hulp nodig in het gebruik hiervan.
  • Diegene die in de kantine bedient zal er tevens op toezien (eventueel met hulp van de coach van het trainende of thuisspelende team) dat er geen personen in de kantine verblijven.
  • De coach van het thuisspelende team zal de coach van de tegenpartij bij ontvangst op het terrein op deze regels wijzen.
  • Ook op het terras voor de kantine dient, volgens RIVM richtlijnen, de 1,5 meter afstand regel in acht te worden genomen.
  • De aanwijzingen van diegene, die de kantine bedient, of van de coach van het trainende of thuisspelende team dienen altijd te worden opgevolgd.
  • Deze regels voor de kantine gelden ook bij slecht weer! Neem daarom eventueel een paraplu mee om bij regen te kunnen schuilen.

  Sportvergoeding jeugd
  Via Sportvergoeding Jeugd kunnen kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben de jaarcontributie bij een sportaanbieder vergoed krijgen. Heeft het kind een Stadspas of is er thuis niet zoveel geld om sporten te betalen? De gemeente Amsterdam en het Jeugdfonds Sport betalen in sommige gevallen (een gedeelte van) de contributie. Kinderen kunnen zich ofwel rechtstreeks aanmelden bij sportaanbieders (Amsterdam North Stars) of via een intermediair.
   
  Aanmelden voor de sportvergoeding jeugd
  Stadspas
  Inschrijven via  de website https://www.amsterdamnorthstars.nl/vereniging/ met vermelding van het stadspasnummer, voor informatie kunt u contact opnemen met de secretaris, secretariaat@amsterdamnorthstars.nl.
   
  Leden die hier gebruik van maken zullen dit elk jaar opnieuw moeten aangeven bij voorkeur in maart. Omdat de contributie is gebaseerd op een seizoen van september tot september. Wanneer er in april wordt verlengd wordt de helft van de contributie vergoed.
   
  Heb je geen Stadspas?
  Neem dan contact op met een intermediair van het Jeugdfonds Sport. Zij kunnen je verder helpen. De intermediair van het Jeugdfonds Sport is iemand zoals je gymdocent, juf of meester, ouder- en kindadviseur, maatschappelijk werker of hulpverlener. Kijk op: www.jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/amsterdam-sport
   
  Seizoen 2020
  De honkbalsport is in ontwikkeling en nieuwe speelvormen komen op. Dit is belangrijk voor onze sport om een zo breed mogelijk publiek te kunnen bereiken.

  Slowpitch 
  Is er iemand of een groepje die een interne Slowpitch Softbal competitie wil helpen opzetten.
  We denken aan enkele dagen in de week, maandagavond, vrijdagavond, zaterdag en zondag.
  Slowpitch Softbal kan prima op anderhalve meter afstand van elkaar worden gespeeld. Met een paar kleine aanpassingen in de regels (bijvoorbeeld niet tikken). De scheidsrechter is niet nodig als we het sportief houden de catcher kan ook de ballen wijd/slag aangeven en in/uit aangeven, wanneer er scheidsrechters zijn zal het wel fijn zijn, wel op afstand.
  We denken aan een mix van senioren en junioren, die elke week beschikbaarheid opgeven. Misschien zijn er ook ouders die mee willen doen. Regels die aangepast normaal staan op de KNBSB site https://www.knbsb.nl/media/uploads/knbsb/Sportaanbod/slowpitch-in-het-kort-2016mixed.pdf
   
  Hetzelfde kunnen we ook doen bij de jeugd met een baseball5 competitie. Het kan zijn dat er wat trainingstijden moeten worden ingeleverd of de ruimte wat aanpassen maar het zou toch leuk zijn als er weer wat competitie gevoel komt. Aanmelden bij secretariaat@amsterdamnorthstars wanneer je mee wil doen. Wanneer je wil helpen met de organisatie ook graag even aangeven. Vele handen maken het tot een plezierige bezigheid toch?
   
  Honkbalveld
  De werpheuvel en thuisplaat van het honbkbalveld zijn verstevigd met een klei ondergrond. Dit is de eerste stap om het veld te optimaliseren. Het volgende wat nog moet gebeuren is kijken of we ’s avonds langer door kunnen trainen. Zodat we het veld optimaal kunnen gebruiken.

  Onderhoud na de wedstrijd:

  • Kuilen dicht harken.
  • De werpheuvel en thuisplaat afdekken.


  Keep safe en tot snel,
  Bestuur Amsterdam North Stars