•  

  Winter!

  Beste leden, donateurs, ouders en lezers van deze nieuwsbrief,

  Na een mooi seizoen is – na alle regen – nu de winter ingetreden en kunnen wij gelukkig de zalen in om te blijven trainen.

  Het seizoen heeft mooie wedstrijden en resultaten opgeleverd en we hebben meerdere evenementen kunnen organiseren op het sportpark, waar leden, ouders en belangstellenden hebben genoten van het plezier in het spelen van honk- en softbal.

   

  Bestuur

  Na het eerder dit jaar toetreden van twee nieuwe bestuursleden, Sven Verboom en Sabri Somer, heeft ook Atika Moegis aangegeven het bestuur te willen versterken. Het bestuur is daar zeer blij mee zodat de taken over meerdere handen kunnen worden verdeeld. Dat is voor de continuïteit van de vereniging ook belangrijk.

  Gezocht wordt nog naar een nieuwe penningmeester, die vanaf 2024 kan zorgen voor de financiën van de club. Mocht jij interesse hebben, neem dan contact op met Michiel via penningmeester@amsterdamnorthstars.nl.


  Vrijwilligers 

  Ook willen wij stilstaan bij al het werk van de trainers / coaches / vrijwilligers, die ook in 2023 weer een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan waar wij als Amsterdam North Stars voor staan. Het bestuur wil hen allemaal dan ook via deze weg nogmaals HARTELIJK BEDANKEN!

  Lidmaatschap

  We hopen dat iedereen in 2024 lid blijft van de vereniging en mogelijk familie, vrienden, vriendinnen en/of kennissen heeft die ook lid willen worden.

  Iedereen kan enkele proeftrainingen meedoen, voordat je pas lid hoeft te worden, dus er is niet direct een verplichting!

   

   

  Mocht je willen opzeggen, wat wij natuurlijk niet hopen, zeg dan vóór 1 januari 2024 op. Een lidmaatschap loopt van 1 januari – 31 december.

  Wanneer een opzegging in de loop van een kalenderjaar gebeurt, zijn wij genoodzaakt om wel contributie in rekening te brengen, ook omdat wij de honkbalbond dan een vergoeding moeten betalen.

  Ook is het mogelijk om een jaar als niet-spelend lid te worden aangemerkt, mocht het om een of andere reden niet lukken om komend jaar te sporten. Voor deze leden geldt een lagere contributie; in 2023 was dat € 78,75.

  In 2024 kan er ook worden gesport met de Stadspas van de Gemeente Amsterdam, die geldt voor jeugdleden en voor leden van 55 jaar en ouder.

  Voor jeugdleden is er ook nog het Jeugdfonds Sport en Cultuur Amsterdam, die kunnen zorgen voor de contributie en een bijdrage voor kleding / materialen. 

  Op de website staat er meer informatie over of mail anders naar het bestuur via bestuur@amsterdamnorthstars.nl.

   

  Veldverlichting

  Helaas nog geen nieuws over wanneer wij de veldverlichting kunnen gaan gebruiken. Er worden wel (kleine) stapjes gezet en Liander heeft een vergunning gekregen om te gaan werken aan de infrastructuur rond het sportpark.

  Vanuit de Gemeente hebben wij ook niet meer vernomen over een alternatieve stroomvoorziening, maar we blijven daar wel op aandringen in de hoop dat wij komend jaar van de veldverlichting gebruik kunnen gaan maken.

   

  Jeugdteams

  Voor onze jeugdteams was het een goed seizoen. Elk team heeft flinke vooruitgang geboekt in hun honkbaltechnieken, er is gelachen, gebaald, maar ontzettend goed samen honkbal gespeeld. 

  Zonder onze vrijwilligers had het niet gelukt om zo’n mooi seizoen te krijgen, bedankt aan alle trainers, coaches, scoorders, rijders en scheidsrechters voor al jullie hulp, jullie zijn van onschatbare waarde! 

  Onze Beeballers hebben met veel succes elke wedstrijd gelijk weten te spelen, coach Martha, Willem en Helen hebben tijdens de trainingen gewerkt aan de basistechnieken van honkballen. Met veel kleine spelertjes hebben zij elk kind laten groeien! 

   

  Beeball

   

  U12-2 heeft onder leiding van coaches Olivier en Floor hun eerste overwinningen binnen weten te slepen. Met veel nieuwe spelers die voor het eerst kwamen honkballen hebben ze heel veel ontwikkeling laten zien. Sommige spelers gaan volgend jaar naar U12-1! Met 8 punten staan zij op de 8e plek, goed gedaan! 

  Beeball - dec 2023

  U12-1 zijn in de 2e klasse een hoop tegenstanders tegengekomen die al een flink leuk honkbalspelletje konden spelen. Sommige tegenstanders waren moeilijker dan de andere. Onder leiding van coaches Manuel en Stephan en ondersteuning van Marijn hebben ze het weten te schoppen tot een mooie 6e plek! 

  .

   U12-1

   

  U15-2 heeft een goed en sterk seizoen gespeeld. De eerste paar wedstrijden begonnen gespannen, maar aan het einde van het seizoen kon het eigenlijk niet meer misgaan. Onder leiding van coach Sven B hebben ze veel geleerd, gelachen en leuk gehonkbald! U15-2 is geëindigd op de 2e plek! 

   

   U15-2

   

  U15-1 heeft een fantastisch seizoen gespeeld. Zij zijn ongeslagen kampioen geworden, dat betekent dat zij elke wedstrijd hebben gewonnen. Onder leiding van coaches Ronald en Remco hebben zij een heel mooi seizoen gehad, ondanks dat het soms best wel even moeilijk kon zijn, hebben zij alle spelers erdoorheen weten te trekken. Gefeliciteerd! 

   

   U15-1

  U21-1 De overstap van U15 naar U21 is altijd een flinke stap, dus er is dit seizoen veel progressie doorgemaakt. Veel aan elkaar wennen en op elkaar ingespeeld raken. Onder leiding van coaches Soufiane en Pieter hebben zij een aantal moeilijke en spannende wedstrijden gespeeld. Desondanks zijn ze geëindigd op de 5e plek, een mooie positie! 


  Zaaltrainingen

  In overleg met het bestuur en de trainers / coaches is een nieuwe indeling gemaakt voor de zaaltrainingen, waarbij we goed hebben gekeken naar de verdeling en de kosten voor de vereniging.
  Naast de stijging van de huur voor het sportveld stijgen ook de huurprijzen voor de sporthallen en dus moeten wij een goed evenwicht bewaren tussen het bieden van trainingsfaciliteiten voor de club en de kosten, die daarmee samenhangen.


  De verdeling is nu zo dat alle teams de hele winter door kunnen trainen en uiteraard kunnen er ook buiten nog (conditie)activiteiten worden georganiseerd.

   

             
   

  Gymzaal

  Dagen + tijden

  teams

  Trainers

   
   

  Gymzaal Volendammerweg 160 zaal 1 Schoolkant

  Zat. 9:00 - 10:00

  BM1

  Martha

   
   

  Gymzaal Volendammerweg 160 zaal 1 Schoolkant

  Zat. 10:00 - 11:30

  U12-1

  Jonathan, Youri

   
   

  Gymzaal Volendammerweg 160 zaal 1 Schoolkant

  Zat. 11:30 - 13:00

  U12-2

  Olivier

   
   

  Gymzaal Pandorinastraat 7a

  Woe. 19:30 - 21:00 

  U15-2 / U15-1

  Ronald, Sven

   
   

  Gymzaal Volendammerweg 160 zaal 1 Schoolkant

  Zat.  9:00 - 10:30

  U15-2 / U15-1

  Sven, Ronald

   
   

  Gymzaal Volendammerweg 160 zaal 1 Schoolkant

  Zat. 10:30 - 12:00

  U21-1

  Soufinane, Remco

   
   

  Gymzaal Volendammerweg 160 zaal 1 Schoolkant

  Vrij. 20:30 - 22:00

  HH1

  Jose

   
   

  Gymzaal Pandorinastraat 7a

  Maa. 19:00 - 21:00

  HH2

  Julius

   
   

  Sportzaal Volendammerweg 160 zaal 1 en 2

  Dond.  20:00 - 21:30

  HS1 / HS2

  Sabri

   
              Sponsoring

  De diverse sponsoractiviteiten, waar wij als club gebruik van maken, hebben ook dit jaar weer gezorgd voor extra inkomsten.

  Het gaat dan om:

  -        De Grote Clubactie

  -        Collecte Fonds Gehandicaptensport

  -        De Vriendenloterij, waarbij van ieder lot een deel naar de club gaat. Kijk voor de mogelijkheden: Klik hier We staan geregistreerd onder code 20706.

  -        Sponsorkliks, waarbij via webaankopen een deel commissie aan de club wordt afgedragen

  -        Avia Oostzaan, waar na het tanken kan worden gevraagd om de tankbeurt te koppelen aan de clubkaart van Amsterdam North Stars. Voor iedere getankte liter krijgen we een vergoeding

  -        En nieuw is dat wij nu ook gekoppeld zijn aan de Vomar Klant-is-Koning kaart. Doe jij vaak boodschappen bij Vomar en heb je een klantenkaart, koppel deze dan aan onze club via de code AMAM2023. Meer informatie is te vinden via: https://www.vomar.nl/cik

  Cursussen via KNBSB

  De KNBSB organiseert begin volgend jaar weer diverse cursussen, die voor leden interessant zijn om aan deel te nemen.
  Afhankelijk van welke cursus wordt gevolgd, is het bestuur bereid om een bijdrage te leveren aan de cursuskosten. Dit kan betaald worden uit een subsidie die wij hebben ontvangen van de Gemeente Amsterdam om de vereniging in zijn geheel te ondersteunen.

   

   

  De volgende Umpire-, Trainer/Coach- en Scoreropleidingen gaan van start in 2024

  Umpire 3 opleiding - start 13 januari, aanmelden mogelijk tot 13 december.

  Umpire 4 opleiding - start 28 februari, aanmelden mogelijk tot 28 januari.

  Trainer/Coach 3 opleiding - start 8 januari (verplaatst van december) aanmelden mogelijk tot 7 januari 2024

  Trainer/Coach 4 opleiding - start 8 januari (verplaatst van december) aanmelden mogelijk tot 7 januari 2024

  Scorer 2 opleiding - start 27 februari, locatie Bondsbureau, aanmelden mogelijk tot 13 februari.

  Voor honk- en softbal is de inzet van Trainers/Coaches, Umpires en Scorers onmisbaar. 

  Zodat de sporters zich kunnen blijven ontwikkelen in hun sport, wedstrijden sportief, eerlijk en goed verlopen én om als vereniging op deze wijze de leden te (blijven) verbinden aan hun club en sport.

  We hopen dan ook dat er (ouders van) leden zijn, die van deze mogelijkheid gebruik willen maken.

  Als er vragen over zijn, neem dan contact op met het bestuur via bestuur@amsterdamnorthstars.nl.
   

  Haarlem Honkbal Week

  Van vrijdag 12 juli 2024 tot en met vrijdag 19 juli 2024 wordt weer de Haarlem Honkbal Week gehouden waar onder andere het Tam Kingdom of the Netherlands en de verrassende Europees kampioen Spanje aan zullen deelnemen.

  Tot en met 31 december 2023 zijn er Early Bird tickets te koop:

  Claim je plek en koop nu een Early bird passe-partout!

   

  Dit jaar werken we met vaste stoelnummers in alle secties. Met een passe-partout is deze plek is dan de gehele Honkbalweek voor jou! Hoe eerder jij en je vrienden dus kaarten koopt, hoe groter de kans dat je weer lekker bij elkaar kunt zitten en kunt genieten van elke dag tophonkbal en gezelligheid.
   
  Kaarten voor een hele groep bestellen is natuurlijk ook mogelijk. Je moet dan, naast de naam van de
  groepsgenoten, ook hun e-mailadres invullen op het verkoopformulier op de website.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Amsterdam, december 2023
  Bestuur Amsterdam North Stars