• Een trotse Jos Peeters (midden achterste rij) samen met de andere award winnaars op het KNBSB Congres. Links naast Jos staat Robert Eenhoorn.

    Tijdens het KNBSB Congres op zaterdag 8 december 2018 heeft Jos Peeters de prestigieuze Slugger Award uitgereikt gekregen. Jos heeft deze prijs ontvangen voor zijn enorme verdiensten voor het Gehandicapten Honkbal (G-honkbal) in Nederland.

    Jos is één van de initiatiefnemers en grote inspirators van het G-honkbal in Nederland. Door de inzet van Jos worden er elk jaar door heel Nederland een aantal G-honkbal­toernooien georganiseerd. Amsterdam North Stars is een vaste aanwezige op deze toernooien met maar liefst twee teams onder leiding van Jos.

    Jos was onder valse voorwendselen naar het KNBSB Congres in Nieuwegein gelokt en was dan ook volledig verrast en overweldigd toen hij deze prijs in ontvangst mocht nemen.

    Jos benadrukte in zijn dankwoord dat het hem niet gelukt zou zijn zonder de onmisbare hulp van Ineke Berkhout en Piet Gijswijt en dat het zijn grootste wens is om op korte termijn met een G-honkbalteam in de reguliere softbalcompetitie uit te kunnen komen.

  • Het bestuur van Amsterdam North Stars feliciteert Jos (en Ineke en Piet) met deze welverdiende prijs en hopen dat dit een verdere stimulans zal zijn om het G-honkbal verder te ontwikkelen.