• Ondanks dat roeivereniging Willem het geweldige doel heeft om iedereen te kunnen laten roeien en de PWA manege samen met haar vele vrijwilligers vol passie paardensport aanbiedt aan diverse doelgroepen, wisten de North Stars de meeste stemmen voor zich te winnen dit jaar. Maar wat doet de organisatie dan precies? North Stars is een honkbalvereniging in Amsterdam Noord. De vereniging heeft twee G-teams die meedoen aan een landelijke competitie. De vereniging vindt G-honkbal uitermate geschikt voor mensen met een beperking. Het is een teamsport waar bijna geen fysiek contact bij komt kijken en met de dode spelmomenten is het gemakkelijk om de gedachten van een speler weer bij het spel moment te krijgen. Geweldig voor mensen met PDD. Ook laat North Stars G-spelers doorstromen naar teams in de “reguliere” competitie waar zij inmiddels volledig zijn opgenomen in de teams.

  Dat is toch zeker een Pluim waard?!

  De website van Amsterdam Topsport vermeldt het volgende over de winnaars:
  In de Ballroom van de RAI heeft vanavond het Sportgala van Amsterdam plaatsgevonden. Deze avond werden de Fanny's uitgereikt aan de beste Sportvrouw, Sportman, Talent, Coach en Sportploeg van Amsterdam. Tevens kreeg de vereniging met het beste sportaanbod voor minder validen en chronisch zieken de Amsterdamse Pluim uitgereikt.
  De show begon met het toekennen van de Andreaspenning. Deze penning is een onderscheiding van de gemeente Amsterdam. De penning wordt uitgereikt aan personen die voor de stad prestaties met een landelijke uitstraling hebben verricht op het gebied van sport, wetenschap, journalistiek, kunst, politiek, economie, media, onderwijs of musea. Deze keer ging de penning naar Rietje Dijkman.
  In het vervolg van de show ging honk- en softbalvereniging North Stars aan de haal met de Amsterdamse Pluim en kreeg Frenkie de Jong de Fanny voor Talent van Amsterdam 2018. De Jong treedt hiermee in de voetsporen van zijn huidige ploeggenoot Matthijs de Ligt. De beste Coach van Amsterdam heet dit jaar Benno Nihom, de trainer van de Ajax Vrouwen. Hij volgt Ed Engelkes op.

  Jamile Samuel mag zich na een goed seizoen de beste Sportvrouw van Amsterdam 2018 noemen en neemt zodoende het stokje over van ex-ajacied Desiree van Lunteren. De Ajax Vrouwen prolongeerde hun titel als beste Sportploeg van Amsterdam en konden dus voor het tweede jaar op rij de Fanny mee naar huis nemen. de titel Sportman van Amsterdam ging naar wielrenner Dylan Groenewegen die twee jaar terug ook in aanmerking kwam voor de Fanny maar hem nu wel echt mee naar huis mag nemen.

  Tot slot werden alle kampioenen van Amsterdam nog een keer naar voren geroepen en gehuldigd door wethouder Simone Kukenheim.