• Beeball

    BeeBall is een stoer, flitsend en leuk spel voor kinderen van 5 tot en met 10 jaar. Door de kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig bij het spel betrokken en zijn ze volop in beweging. Bij BeeBall staan teamgeest, sportiviteit en spelplezier voorop. Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze makenkinderen zich snel de technische vaardigheden van honkbal en softbal eigen. BeeBall is door de eenvoud van het spel en dynamiek in het bijzonder geschikt voor de jongste jeugd, waardoor jongens en meisjes gezamenlijk met veel plezier BeeBall kunnen spelen.

  • Rookie League (5 – 9 jaar)

    Tijdens een wedstrijd staan er maximaal 5 spelers in het veld. In principe bestaat een team dan ook uit 5 spelers. Bij Rookie League wedstrijden wordt in onderling overleg met de coaches bepaald hoeveel innings of hoe lang er gespeeld gaat worden. Vaak wordt gekozen voor 2 innings of 40 minuten. Een ronde waarbij, bij beide teams, alle spelers hebben geslagen noemen we een inning.

    Het speelveld kan op eenvoudige wijze worden uitgelegd: Twee honken en een thuisplaat in een gelijkzijdige driehoek. Op 15 meter afstand van elkaar. Een werpplaat op 3-5 meter.

  • Major League (8-12 jaar)

    De BeeBall Major League is gemaakt voor de gevorderde en de oudere spelers van 8 t/m 12 jaar. Tijdens een wedstrijd staan er maximaal 9 spelers in het veld. In principe bestaat een team dan ook uit 6 tot 9 spelers. Bij Major League wedstrijden wordt er in onderling overleg door de coaches bepaald hoeveel innings of hoe lang er gespeeld gaat worden. Een ronde waarbij, bij beide teams, alle spelers hebben geslagen noemen we een inning. Het speelveld kan op eenvoudige wijze worden uitgelegd: 3 honken een 1 thuisplaat in een vierkant, op 18.30 meter afstand van elkaar. En een werpplaat op 5-8 meter.