• 31 oktober Baseball5 in Sporthallen Zuid

  Op zaterdag 31 oktober a.s. organiseert Team Sportservice Amsterdam, in samenwerking met SportsGen en de KNBSB, een exclusief Baseball5 Tournament in Sporthallen-Zuid. Met dit event trapt NextGen Amsterdam een reeks van NextGen Games Specials af.

  NextGen Games Specials
  Rowin Bouwmeester, projectmanager van NextGen Amsterdam, is blij met het evenement: ‘Toen bekend werd dat NextGen Games vanwege de corona-maatregelen niet in de oorspronkelijke vorm kon plaatsvinden, hebben we snel gezocht naar alternatieven. Met NextGen Games Specials kunnen we de bij ons aangesloten events toch een podium bieden. Het is extra mooi om daarin te starten met Baseball5, aangezien deze sport nieuw is binnen NextGen Games.

  Baseball5
  Baseball5 is de urban variant op Amerika’s volkssport nummer 1. De innovatieve spelvorm is altijd en overal te spelen. Alles wat nodig is, is een bal en een klein beetje ruimte. Twee teams van ieder vijf spelers bepalen in vijf innings wie als winnaar van het veld stapt. Het meest opvallende aan de sport: tijdens Baseball5 wordt de bal niet geslagen met een knuppel, maar met de hand!

  Op 31 oktober wordt er gespeeld in drie leeftijdscategorieën (Onder-12, Onder-15 en +16 jaar). Elk team bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 personen (mannen en vrouwen spelen gemixt). Vanwege COVID-19 is er een beperkt aantal teams dat kan deelnemen.

  Inschrijven is gratis en kan door te mailen naar dit adres.